Nutricia

A Nutricia a speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerek piacvezető gyártója Európában, a kutatás, a fejlesztés és a korszerű terápiás megoldások elkötelezettje. A klinikai tápszerek mellett a csecsemőtápszer és bébiétel piac meghatározó résztvevője is.

Dr. Jan van der Hagen és testvére Martinus 1896-ban engedélyt kaptak laboratóriumi körülmények közt előállított csecsemőtápszereik gyártására. Hamarosan négy terméket fejlesztettek ki, a különböző tápanyagigényekhez alakítva. 1905-ben az elsők között kezdtek speciális, terápiás célú tápszerek fejlesztésébe. A cukorbetegek részére csökkentett szénhidráttartalmú receptúrákat, a golyvások számára jóddal dúsított tápszereket gyártottak.

Az innovatív szemlélet ma is jellemző vállalatunkra. Táplálástudományi Kutatóintézetünk az egyik legnagyobb a világon. Több mint 200 kutatót, főként molekuláris biológust és vegyészt foglalkoztatunk, akik szakértelmükkel hozzájárulnak, hogy a Nutricia a táplálásterápia élvonalában állhasson.

Küldetésünk

Célunk, hogy a táplálásterápia a betegségek kezelési protokolljainak szerves részévé váljon, és a különböző terápiákhoz fejlesztett speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszereinkkel hozzájáruljunk a terápia hatékonyságához. Annak érdekében, hogy minden beteg megkapja az igényeinek megfelelő táplálásterápiát, a speciális élelmiszereken túl táplálást segítő eszközöket, szondatáplált betegek számára otthoni szakápolást, az étrendi problémákkal küszködők számára telefonos diétás tanácsadást biztosítunk. Szerepet vállalunk az egészségügyi szakemberek képzésében is.

 • Iható és szondán keresztül fogyasztható speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerek széles választéka
  A szakemberek a Nutricia termékek széles skálájából választhatják ki a terápiájukat leginkább támogató megoldást. Az iható termékeink azoknak a betegeknek készülnek, akik a szükséges energiát és tápanyagokat normál étkezéssel nem tudják fedezni. A szondatáplálásra szoruló betegeknek (pl. kórházi kezelés alatt vagy otthoni ellátásban) speciális, szondán keresztül fogyasztható élelmiszereket és táplálást segítő eszközöket forgalmazunk.
 • Megoldás speciális igényekre
  Folyamatos fejlesztéseinkkel és innovatív új termékeinkkel megoldást kínálunk a speciális tápanyagszükséglettel rendelkező betegek, gyermekek vagy kis súlyú csecsemők különleges igényeire is.
  A gyermekek igényeihez adaptált speciális termékek a megoldások széles skáláját biztosítják.
  Komoly lehetőséget látunk a betegség specifikus táplálásban, a betegségek mellékhatásainak enyhítésében vagy kialakulásuk késleltetésében (pl. diabétesz, COPD, gyulladásos bélbetegség esetében). Jelenleg az Alzheimer kór és az AIDS területén is jelentős kutatásokat folytatunk.
 • Terápia ritka anyagcserezavarokkal és táplálékallergiával élők számára
  A Nutricia világelső a ritka anyagcserezavarok diétájában. Ez a leginkább specializált üzletágunk a gasztroenterológia, neurológia, epilepszia, ritka anyagcserezavarok és súlyos ételallergiák területére szakosodott. A termékek elengedhetetlenül fontosak a betegek életminőségének fenntartásához, bizonyos esetekben pedig nélkülözhetetlenek a túléléshez.
  A korszerű táplálásterápia a betegségspecifikus diéta révén biztosítja a megfelelő tápanyagellátást. A táplálásterápia alkalmazásával jelentősen hozzájárulhatunk a beteg életminőségének javulásához, a felépülés meggyorsításával és az önállóság támogatásával.

További szolgáltatásaink

 • Egészségügyi szakemberek és betegek támogatása
  A Nutricia 15 éve piacvezető szerepet tölt be Magyarországon. A termékeken felül teljeskörű megoldást biztosítunk a kollégáknak, és szakmai tanácsadást és segítségnyújtást a betegeknek.
 • Táplálásterápia otthon ápolt betegnek
  A Nutricia országos otthonápoló szolgálata gondoskodik a kórházi kezelés után hazabocsátott szondatáplált betegekről, hogy saját otthonunkban is szakember felügyelete mellett folytathassák a táplálásterápiát. Telefonos tanácsadó vonalunkon dietetikus segíti a speciális élelmiszereket fogyasztó betegeket.
 • Nutricia Mesterkurzus
  Mint piacvezető cég felelősségünknek érezzük a táplálásterápiában érintettek szakmai képzését hazánkban. Az elmélet és gyakorlati ismeretek elmélyítésére nyújt lehetőséget a Nutricia Mesterkurzus.
 • Rizikószűrő programok támogatása
  Szakmai szervezetekkel és betegszövetségekkel együttműködve 2005 óta támogatjuk a NutriAction, valamint a Nutrition Day rizikószűrő programokat a veszélyeztetettek és táplálásterápiára szoruló betegek felismeréséért.

Nutricia célkeresztNutricia Célkereszt

A táplálást a szükségletek és a bevitel oldaláról közelítjük meg. Ehhez nyújt segítséget a termékeinken feltüntetett célkereszt, mely megkönnyíti a személyre szabott táplálásterápia összeállítását. Széles termékválasztékunk révén biztosítható a szükségleteknek megfelelő tápanyagok hatékony fedezése.