Hozzávalók

100 g főtt tészta (makaróni vagy kis méretű formázott tészta)
15 g reszelt növényi eredetű tejmentes sajt
125 ml aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerrel elkészített sajtszósz (Alap fehérszósz recept alapján)
20 g csirkemell felkockázva
½ közepes paradicsom szeletelve

Elkészítés

1. Keverje össze a tésztát és az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerrel elkészített sajtszószt, valamint a felkockázott csirkemellet egy tűzálló edényben.
2. Szórja a makaróni tetejére a reszelt növényi, tejmentes sajtot, és helyezze rá a paradicsomszeleteket.
3. Süsse sütőben 180°C-on 20 percen keresztül.

A séf tippje

Csirkemell helyett kipróbálhatja kockákra vágott pulykahússal.

Az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszert tartalmazó ételek magas hőmérsékleten való sütése vagy főzése csökkentheti a termék vitamin- és ásványianyag-­tartalmát. Amennyiben ezzel kapcsolatban aggályai merülnek fel, forduljon orvosához.