Hozzávalók
2 adaghoz
250 ml víz
14 g kukoricaliszt
4 mérőkanál aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer
Elkészítés
1. Keverje össze az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszert a kukoricaliszttel és 50 ml vízzel, amíg sima és pépes nem lesz.
2. Öntse a maradék vizet egy edénybe és forralja fel.
3. Vegye le a tűzről.
4. Lassan adja hozzá a forró vízhez a kukoricaliszt és az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer keverékét. Közben keverje folyamatosan.
5. Tegye vissza a tűzre és kevergesse, amíg be nem sűrűsödik.
Gyors változatok
Próbálja ki a fehérszószt a szokásos családi ételek egy-egy adagjában, hogy így tejmentesen elkészíthesse azt gyermekének, és az egész család együtt élvezhesse ugyanazt az ételt. Például: lasagne, halas pite, rakott tészta, carbonara vagy csirkés pite.
A séf tippje
Adjon hozzá 50 g növényi eredetű, tejmentes sajtot és egy csipet szerecsendiót vagy porított mustármagot – kiváló sajtszósz az eredmény. Ne feledje el, csak annyit készítsen ebből a szószból, amennyit azonnal fel fog tálalni.
Az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszert tartalmazó ételek magas hőmérsékleten való sütése vagy főzése csökkentheti a termék vitamin- és ásványianyag-tartalmát. Amennyiben ezzel kapcsolatban aggályai merülnek fel, forduljon orvosához.