Hozzávalók

½ hagyma felaprítva
¼ gerezd fokhagyma finomra vágva
1 evőkanál olívaolaj
½ kisebb padlizsán feldarabolva
½ kisebb cukkini feldarabolva
½ kisebb paprika feldarabolva
½ konzerv darabolt paradicsom
15 g friss bazsalikom felaprítva vagy 1 teáskanál szárított bazsalikom
125 ml aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerrel készült tejmentes sajtszósz (Alap fehérszósz recept alapján)
25 g növényi eredetű tejmentes sajt
50 g lasagne tésztalap

Elkészítés

1. Óvatosan pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát az olajon 2-3 perc alatt.
2. Adja hozzá a többi zöldséget, a bazsalikomot és a konzerv darabolt paradicsomot.
3. Fedje le a serpenyőt, és kis lángon főzze 15-20 percig, 2-3 alkalommal átkeverve.

A lasagne összeállítása:

1. Helyezze a zöldségkeverék 1/3-át egy tűzálló edény aljába.
2. Fedje le lasagne tésztalapokkal és az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerrel elkészített tejmentes sajtszósszal. Folytassa a rétegezést.
3. Szórja meg a tetejét reszelt növényi eredetű, tejmentes sajttal, és süsse sütőben 180°C-on 35 percig.

A séf tippje

Ezt az ételt tojásmentes változatban is elkészítheti tojásmentes lasagne tésztalapok használatával. Rakott tészta készítéséhez a lasagne lapok helyett használjon tésztát, és keverje össze a hozzávalókat.

Az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszert tartalmazó ételek magas hőmérsékleten való sütése vagy főzése csökkentheti a termék vitamin- és ásványianyag-tartalmát. Amennyiben ezzel kapcsolatban aggályai merülnek fel, forduljon orvosához.