Hozzávalók
125 ml víz
20 g tejmentes vaníliasodópor vagy pudingpor
1 csepp vaníliakivonat
2 mérőkanál aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer
Elkészítés
1. Keverje össze az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszert a tejmentes sodóporral, a vaníliakivonattal, és adjon hozzá kevés vizet, míg krémesre nem tudja keverni.
2. Öntse a maradék vizet egy edénybe és forralja fel, majd vegye le a tűzről.
3. Lassan keverje hozzá a forró vízhez a sodóporos keveréket. Habverővel gyors mozdulatokkal keverje csomómentesre.
4. Öntse vissza az edénybe, és lassan melegítse újra, folyamatosan kevergetve.
5. Hidegen vagy melegen is tálalható.
A séf tippje
Adjon hozzá pépesített gyümölcsöt.
Az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszert tartalmazó ételek magas hőmérsékleten való sütése vagy főzése csökkentheti a termék vitamin- és ásványianyag-tartalmát. Amennyiben ezzel kapcsolatban aggályai merülnek fel, forduljon orvosához.
*Ennek az ételnek viszonylag magas a cukortartalma.