Hozzávalók

75 g tészta frissen kifőzve
1 teáskanál tejmentes pesztó*
1 mérőkanál aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer

*A bolti pesztó tartalmazhat sajtot (tejből), szóját, fenyőmagot vagy kesudiót. Ellenőrizze a címkét, és kérje orvosa tanácsát, amennyiben gyermeke allergiás a szójára, diófélékre vagy magvakra. A pesztót helyettesítheti bazsalikompürével is.

Elkészítés

1. Szűrje le a tésztát, de tegyen félre 1-2 evőkanál főzővizet.
2. Keverje össze a pesztót a vízzel és az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerrel, amíg sima állagú krémet nem nyer.
3. Keverje bele a tésztát, majd tálalja.

A séf tippje

Próbálja ki az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerrel készült pesztót tejterméket tartalmazó pesztó helyettesítésére – pl. sütőben sült pesztós csirkemell tetejére. Használhatja a paradicsomlevest vagy az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszeres fehérszószt tészta feltétként.