Hozzávalók

24 darabhoz

MUFFIN
450 g sütőporos liszt
80 g tejmentes vaníliasodó-por
1 teáskanál só
440 g nyírfacukor vagy kókuszvirágcukor
500 ml víz
150 ml repceolaj
1 teáskanál vaníliakivonat
2 teáskanál citromlé

MÁZ
50 g porcukor
1 mérőkanál aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer
1 evőkanál víz
ételszínezék (opcionális)

Elkészítés

MUFFIN
1. Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
2. Béleljen ki egy 2×12-es muffin formát muffin papírokkal.
3. Egy nagyobb edényben keverje össze a lisztet, a sodóport és a sót, majd adja hozzá a cukrot.
4. Egy nagy korsóban / tálban / keverje össze a kimért vizet, olajat, vaníliakivonatot és citromlevet.
5. Habverővel keverje csomó­mentesre a lisztes keveréket a folyékony hozzávalókkal.
6. Ossza el a keveréket egyenletesen a muffin papírokba.
7. Süsse 200°C-on körülbelül 25 percig.
8. Ha elkészült, vegye ki a sütőből, és rácsra helyezve hagyja hűlni bevonás előtt.

MÁZ
1. Egy tálkában keverje simára az átszitált cukrot, porcukrot, az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszert és a vizet.
2. Ha szeretné, színezze meg pár csepp ételfestékkel.
3. Kenje meg vagy habzsák segítségével vonja be a muffinokat a mázzal. Ha szeretné, díszítheti is.
A máz 4 muffinra elegendő. Hűtve tárolja és 24 órán belül fogyassza el.

A séf tippje

A máz nélkül a muffinok 3 hónapig lefagyaszthatók. Készítse el előre valamilyen alkalomra, vagy olvassza ki egyesével, és csomagolja az ebédhez!

*Ennek az ételnek viszonylag magas a cukortartalma.