Hozzávalók

150 g aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerrel készült sárgarépa- és édesburgonya-püré
25 g barna zsemlemorzsa

Elkészítés

1. Tegye az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerrel készült sárgarépa- és édesburgonya-­pürét egy tálba.
2. Öntse a zsemlemorzsát egy kisebb tálkába.
3. Kanállal vegyen ki kis mennyiségeket a püréből, és formázzon belőle golyókat.
4. Tegye a golyókat a zsemlemorzsás tálkába, és görgesse addig, amíg be nem fedi a morzsa.
5. Folytassa, amíg minden golyót meg nem forgatott a morzsában.
6. Pirítsa meg grill alatt (opcionális).

Gyors változatok

Ez a fasírt az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer hozzákeverése nélkül a család többi tagjának is ízletes fogás.

A séf tippje

Halpogácsák készítéséhez adjon aprított tonhalat* (konzervből) a recepthez, vagy adjon hozzá sonkát és tejmentes növényi eredetű sajtot, és süsse vagy pirítsa meg grillen.

*Kérjük, vegye figyelembe a búza- és tojásallergéneket, ha a séf tippje alapján aprított konzervhalat ad a recepthez.