Hozzávalók

1 tortilla vagy lepénykenyér
1 szelet főtt pulykahús
1 paradicsom vékonyan felszeletelve
¼ avokádó
25-30 g reszelt tejmentes sajt
friss, aprított koriander (opcionális)
1 mérőkanál aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer

Elkészítés

1. Keverje össze az avokádót az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerrel, amíg sima állagú krémet nem nyer.
2. Tegye fel a tortillát száraz serpenyőben a tűzhelyre alacsony hőfokon.
3. Oszlassa el a keverék felét a tortilla egyik felén.
4. Rétegezze rá a pulykahúst, a paradicsomot és a friss koriandert, és szórja rá a tejmentes sajtot
5. Hajtsa rá a tortilla másik felét, és nyomkodja le a serpenyőben.
6. Süsse 2-3 percig, majd fordítsa meg.
7. Süsse további 2-3 percig.

A séf tippje

A pulykahús helyett tehet bele sonkát vagy csirkét. Próbálja ki tört vesebabbal is. Kínáljon hozzá paradicsomos mártogatóst.

Gyors változatok

A quesadilla az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer nélkül elkészítve a család többi tagjának is ízletes fogás.