Hozzávalók

25 g csirkemell csíkok
1 evőkanál növényi olaj
½ hagyma szeletelve
112 g burgonya felkockázva
½ közepes póréhagyma szeletelve
200 ml zöldségleves (házilag készítve vagy csökkentett sótartalmú leveskockából főzve*)
2 mérőkanál aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer

*A leveskocka búzát tartalmazhat. Ellenőrizze a címkét, és kérje orvosa tanácsát, amennyiben gyermeke allergiás a búzára/gluténre.

Elkészítés

1. Hevítse fel az olajat egy serpenyőben, és süsse a felkockázott csirkemelldarabokat, a hagymát, a póréhagymát és burgonyát 5 percig, amíg megpuhulnak.
2. Adja hozzá a zöldséglevest.
3. Főzze 15-25 percig, amíg a burgonya meg nem fő.
4. Öntse a levest turmixgépbe, adja hozzá az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszert és turmixolja simára.

A séf tippje

A levesek kiválóan alkalmasak arra, hogy nagyobb adagokban elkészítse és hűtve vagy fagyasztva tárolja őket – próbálja ki jégkockatartóban lefagyasztva, majd a kockákat visszazárható, dátummal és felirattal ellátott műanyag zacskóban tárolva. A leveseket mindig a speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer hozzáadása előtt fagyassza vagy hűtse.