Hozzávalók

1 teáskanál olívaolaj
¼ hagyma felaprítva
¼ zellerszár felaprítva
20 g sárgarépa felaprítva
30 g burgonya felkockázva
1 babérlevél
1 ½ teáskanál paradicsompüré
150 g passzírozott paradicsom
2 mérőkanál aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer
1 teáskanál petrezselyem felaprítva (opcionális)

Elkészítés

1. Hevítse fel az olajat, és pirítsa meg a hagymát, zellerszárat, sárgarépát és burgonyát, amíg meg nem puhulnak.
2. Adja hozzá a paradicsompürét, passzírozott paradicsomot, babérlevelet.
3. Adjon hozzá 100 ml vizet, és főzze 10 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
4. Vegye le a tűzről. Vegye ki a babérlevelet, és turmixolja a levest simára.
5. Hagyja kissé hűlni.
6. Keverje hozzá az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszert és a finomra vágott petrezselymet.

Gyors változatok

Ez a leves az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer hozzáadása nélkül a család többi tagjának is ízletes fogás.

A séf tippje

Tálalja növényi eredetű, tejmentes sajtos pirítóssal.