Hozzávalók

4 db palacsintához:

1 tojás
80 g liszt
2 teáskanál nyírfacukor
egy nagy csipet fahéj
2 teáskanál olaj a serpenyő kenéséhez
125 ml hideg víz
4 mérőkanál aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer

Elkészítés

1. Tegye a hozzávalókat egy nagyobb keverőtálba, és kézi mixerrel vagy robotgéppel keverje simára.
2. Hevítse fel az olajat a serpenyőben.
3. Egy nagy kanál vagy merőkanál segítségével adagolja a palacsinta­keveréket a serpenyőbe.
4. Süsse aranyszínűre a palacsintákat.
5. Tálalja az Ön által választott töltelékkel.

Ötletek töltelékekhez

Próbálja ki áfonyával, eperrel, málnával, pépesített banánnal, citromlével vagy juharsziruppal!

A séf tippje

Sós palacsinta készítéséhez a cukor helyett tegyen a palacsintatésztához egy csipet zöldfűszer-keveréket, 50 g növényi eredetű tejmentes sajtot, és tálalja a következő töltelékekkel: serpenyőben pirított csirkemellcsíkok, gomba, póréhagyma, sült zöldségek vagy darált pulykahús. Még frissen használja fel, a palacsintatészta nem tárolható és nem fagyasztható.

Az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszert tartalmazó ételek magas hőmérsékleten való sütése vagy főzése csökkentheti a termék vitamin- és ásványianyag- tartalmát. Amennyiben ezzel kapcsolatban aggályai merülnek fel, forduljon orvosához.

*Ennek az ételnek viszonylag magas a cukortartalma.