Hozzávalók
4 db palacsintához:
1 tojás
80 g liszt
2 teáskanál nyírfacukor
egy nagy csipet fahéj
2 teáskanál olaj a serpenyő kenéséhez
125 ml hideg víz
4 mérőkanál aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer
Elkészítés
1. Tegye a hozzávalókat egy nagyobb keverőtálba, és kézi mixerrel vagy robotgéppel keverje simára.
2. Hevítse fel az olajat a serpenyőben.
3. Egy nagy kanál vagy merőkanál segítségével adagolja a palacsintakeveréket a serpenyőbe.
4. Süsse aranyszínűre a palacsintákat.
5. Tálalja az Ön által választott töltelékkel.
Ötletek töltelékekhez
Próbálja ki áfonyával, eperrel, málnával, pépesített banánnal, citromlével vagy juharsziruppal!
A séf tippje
Sós palacsinta készítéséhez a cukor helyett tegyen a palacsintatésztához egy csipet zöldfűszer-keveréket, 50 g növényi eredetű tejmentes sajtot, és tálalja a következő töltelékekkel: serpenyőben pirított csirkemellcsíkok, gomba, póréhagyma, sült zöldségek vagy darált pulykahús. Még frissen használja fel, a palacsintatészta nem tárolható és nem fagyasztható.
Az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszert tartalmazó ételek magas hőmérsékleten való sütése vagy főzése csökkentheti a termék vitamin- és ásványianyag- tartalmát. Amennyiben ezzel kapcsolatban aggályai merülnek fel, forduljon orvosához.
*Ennek az ételnek viszonylag magas a cukortartalma.