Hozzávalók

HÚSGOMBÓC
50 g darált pulykahús
10 g zsemlemorzsa
10 g hagyma finomra vágva
1 kis gerezd fokhagyma összetörve
egy csipet zöldfűszer-keverék
1 evőkanál olívaolaj a sütéshez

PARADICSOMMÁRTÁS
1 evőkanál hagyma finomra vágva
1 kis gerezd fokhagyma összetörve
½ evőkanál olívaolaj
50 g darabolt paradicsom konzerv
1 teáskanál natúr paradicsompüré/ cukormentes ketchup
1 mérőkanál aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer

Elkészítés

1. Készítse el a húsgombócokat. Keverjen össze minden hozzávalót egy tálban vagy robotgéppel.
2. Ossza 6 kis, egyenlő részre. Nyomkodja össze és formázzon belőle kicsi golyókat.
3. Egy nagy serpenyőben hevítse fel az olajat. Süsse a gombócokat, amíg meg nem pirulnak.
4. Készítse el a paradicsommártást. Süsse a hagymát az olívaolajon, amíg meg nem puhul.
5. Adja hozzá a fokhagymát, a paradicsomot és a paradicsom­pürét/ketchupot. Alaposan keverje össze. Főzze 5 percig.
6. Hűtse le, majd keverje bele az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszert feloldódásig.
7. Tálalja a húsgombócokkal.

Gyors változatok

A paradicsommártás számos egyéb étel, például bolognai vagy lasagne alapjaként is felhasználható, vagy tésztára öntve önmagában is ízletes.

A séf tippje

Húsgombócok helyett készíthet mini kolbászkákat vagy mini húspogácsákat is.