Hozzávalók

PESZTÓS HUMMUSZ

100 g főtt, lecsepegtetett csicseriborsó*
2-3 teáskanál tejmentes pesztó**
1-2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 mérőkanál aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer

SÜLT PAPRIKÁS HUMMUSZ

100 g főtt, lecsepegtetett csicseri­borsó*
2 evőkanál darabolt sültpaprika (otthon sütve vagy üveges)
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
¼ teáskanál őrölt római kömény
2 mérőkanál aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer

CITROMOS-KORIANDERES HUMMUSZ

• 100 g főtt, lecsepegtetett csicseri­borsó*
• 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
• ¼ teáskanál őrölt római kömény
• 1 teáskanál aprított friss koriander
• Kevés reszelt bio citromhéj***
• 2 mérőkanál aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer

* Érdemes a csicsieriborsó vékony héját passzírozással eltávolítani, a puffadás megelőzésére.
** A bolti pesztó tartalmazhat sajtot (tejből), szóját, fenyőmagot vagy kesudiót. Ellenőrizze a címkét, és kérje orvosa tanácsát, amennyiben gyermeke allergiás a szójára, diófélékre vagy magvakra. A pesztó helyettesíthető bazsalikompürével is.
*** Csak olyan citrom héja, amely emberi fogyasztásra alkalmas

Elkészítés

1. Helyezzen minden hozzávalót turmixgépbe vagy egy tálba.
2. Turmixolja simára, vagy törje össze a hozzávalókat egy villával.

A séf tippje

A hummusz feldarabolt zöldségekkel, keksszel vagy sült édesburgonyával tálalva kiváló nassolnivaló. Tálalja a receptfüzetben megtalálható pulykahúsos-guacamolés quesadilla mellé.