Hozzávalók
1 kisebb banán hosszában félbevágva
2 kiskanál barna cukor
1 kiskanál tejmentes margarin
1 mérőkanál aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer
Elkészítés
1. A tejmentes margarinból egy kevéssel kenjen ki egy grillserpenyőt.
2. Alaposan hevítse fel a serpenyőt. Helyezze a serpenyőbe a banánszeleteket, ügyelve arra, hogy a serpenyő bordái keresztben legyenek a banánok hossztengelyére.
3. Süsse mindkét oldalukat 2 percig, amíg a grillserpenyőtől csíkos mintájuk nem lesz.
4. Vegye ki és tegye félre őket.
5. Tegye a serpenyőbe a tejmentes margarint és a cukrot. Olvassza meg őket.
6. Vegye le a tűzről és hűtse le.
7. Tegye az öntethez az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszert és keverje simára.
8. Öntse a banánokra és tálalja.
A séf tippje
Próbálja ki banán helyett mangóval, almával, körtével is.
*Ennek az ételnek viszonylag magas a cukortartalma.