Hozzávalók
½ csirkemell apró darabokra vágva
1 evőkanál olaj
25 g hagyma finomra vágva
1 gerezd fokhagyma
egy csipet kurkuma
egy csipet őrölt koriandermag (opcionális)
egy csipet őrölt római kömény (opcionális)
egy apró csipet cayenne bors (opcionális)
7-8 aranymazsola
25 g főtt zöld lencse
50 ml víz
egy kevés friss koriander, frissen felaprítva (opcionális)
2 mérőkanál aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer
Elkészítés
1. Hevítse fel az olajat és pirítsa meg a csirkehúst, amíg kissé meg nem pirul.
2. Adja hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsa 1-2 percig.
3. Adja hozzá a fűszereket, és főzze további 1-2 percig.
4. Keverje bele a vizet, az aranymazsolát, a friss koriandert és a lencsét. Főzze 5 percig.
5. Hagyja kissé hűlni, mielőtt belekeveri az aminosav alapú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszert.